Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zo maak je een snelle en overheerlijke trifle van overgebleven kruidnoten
Vlogger

Zo maak je een snelle en overheerlijke trifle van overgebleven kruidnoten

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, maar grote kans dat nog lang niet alle pepernoten op zijn. Weggooien? Zonde! Je maakt er in een paar stappen een lekkere trifle mee.

December is niet alleen de tijd van de pepernoten, maar ook de tijd van de mandarijnen. Deze twee ingrediënten vormen de basis van deze snelle kruidnotentrifle.

Ingrediënten voor 2 minitrifles:

  • kruidnoten
  • 1 volle el boter/margarine
  • 100 gram monchou
  • 1 el suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 mandarijn
  • 2 glaasjes

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de kruidnoten. Dit kun je handig doen door ze in een zakje te doen en te verkruimelen met een deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
  3. Meng de boter met de kruidnoten, maar houd nog een beetje achter ter garnering.
  4. Verdeel het kruidnotenmengsel over de glaasjes en druk aan met een lepel.
  5. Meng of mix de monchou met de suiker.
  6. Klop de slagroom stijf.
  7. Meng de slagroom beetje bij beetje door het monchoumengsel.
  8. Verdeel de helft van het monchoumengsel over de 2 glaasjes.
  9. Pel de mandarijn en verdeel de partjes over de glaasjes.
  10. Verdeel de rest van de monchou ook over de glaasjes en maak af met de overgebleven kruidnoten.
  11. Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven en serveer het dessert.

Zin om meer lekkere gerechten uit te proberen? Bestel de Libelle Lekker: 

The White Series 6-delige Pannenset
The White Series 6-delige Pannenset
€ 99.95
Bestel nu!

Montage: Marloes Erkelens


Afleveringen

Ontdek ook deze series