Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Komkommer over? Zo maak je daar in een handomdraai tzatziki mee
Vlogger

Komkommer over? Zo maak je daar in een handomdraai tzatziki mee

Kalimera! Net terug van een vakantie in Griekenland of verlang je naar de Griekse zon? Met dit gerecht haal je de Griekse keuken naar Nederland.

Libelle’s Chanan had deze week nog een komkommer over. En laat je met komkommer nou heel snel verse tzatziki kunnen maken.

Ingrediënten:

  • 1/4 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Rasp de komkommer in een zeef boven een kom.
  2. Duw met een houten lepel het vocht uit de komkommer.
  3. Doe de komkommer in een kommetje en meng dat met de Griekse yoghurt.
  4. Pers de knoflook boven de tzatziki.
  5. Voeg ook de olie en wat peper en zout toe en meng goed door elkaar.
  6. Serveer meteen of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Onze special Libelle Lekker is nu verkrijgbaar:

Libelle Lekker
Libelle Lekker
€ 4.99
BEKIJK

Montage: Marloes Erkelens

Bekijk meer over kokenvegetarisch

Afleveringen

Ontdek ook deze series