Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Een halve zak rucola over? Zó maak je daar gemakkelijk een pesto van
Vlogger

Een halve zak rucola over? Zó maak je daar gemakkelijk een pesto van

Wanneer je met rucola kookt, gebruik je bijna nooit de hele zak. Die halve zak rucola gooien we natuurlijk niet weg, want daar kun je met een paar extra ingrediënten al een lekkere pesto van.

De klassieke pesto maak je natuurlijk met basilicum, maar daar kun je ook heel goed wat rucola aan toevoegen. Dat maakt het nóg lekkerder.

Ingrediënten

  • een paar handjes rucola
  • ongeveer 3 tot 4 blaadjes verse basilicum
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 5-6 el olijfolie
  • klein stukje parmezaanse kaas
  • keukenmachine of hakmolentje

Zo maak je het:

  1. Doe de rucola samen met de basilicum in de keukenmachine of in een hakmolentje.
  2. Voeg de pijnboompitten en de olijfolie toe.
  3. Rasp de kaas en voeg ook toe aan de andere ingrediënten.
  4. Maal fijn tot een pesto. Vind je het te dik? Voeg dan nog wat extra olie toe.

Beeld: iStock. Montage: Marloes Erkelens


Afleveringen

Ontdek ook deze series