Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Overgebleven groenten? Zo maak je lekkere rode linzensoep
Vlogger

Overgebleven groenten? Zo maak je lekkere rode linzensoep

Het soepseizoen is weer begonnen! Fijn, want als je ergens je kliekjes mee op kunt maken, dan is het met een verse soep. Libelle’s Chanan laat zien hoe je een lekkere rode linzensoep maakt met overgebleven groenten.

Voor deze soep kun je eigenlijk alle groenten gebruiken die nog in de koelkast liggen. Bijvoorbeeld: tomaat, bleekselderij en paprika.

Wat heb je nodig?
3 tomaten
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 rode uien
2 tenen knoflook
gember
2 el olijfolie
1 laurierblad
1 tl gedroogde tijm
zakje rode linzen
2 groentebouillonblokjes
1 liter water

Zo maak je het:

  1. Snijd de tomaten, bleekselderij, paprika, rode ui, knoflook en gember in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak alle groenten, behalve de tomaat, met het laurierblad een paar minuutjes aan.
  3. Voeg dan de tomaat en de tijm toe en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg dan ook de linzen, de bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook.
  5. Laat de soep 15 minuten  koken.
  6. Haal het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  7. Voeg voor het serveren nog wat versgemalen peper toe.

Montage: Marloes Erkelens


Afleveringen

Ontdek ook deze series