Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zoete aardappel over? Met een paar extra's maak je déze lekkere snack
Vlogger

Zoete aardappel over? Met een paar extra’s maak je déze lekkere snack

Met zoete aardappel maak je de lekkerste ovenschotels en stampotten, maar vaak blijven er na het koken van zo’n recept een paar zoete aardappels liggen. Libelle’s Chanan laat zien hoe je zoete aardappel kunt serveren als lekkere snack.

De nachoschotel is inmiddels bijna een klassieker bij de borrel. Een keer wat anders? Vervang de nachochips door zoete aardappel en maak de schotel af met je favoriete toppings:

Wat heb je nodig (voor 2 pers.)?
3 zoete aardappels
1 el zonnebloemolie
Komijn
Kaprikapoeder
Chilivlokken
2 bosuitjes
Srirachasaus
Mayonaise
Geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in zo dun mogelijke frietjes. Je kunt de schil er op laten zitten.
  3. Meng in een kom de zoete aardappel met de olie, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken.
  4. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven. Roer de frietjes ca. 3 keer door zodat ze mooi knapperig worden.
  5. Ondertussen kun je de toppings maken. Snijd daarvoor de bosui in ringetjes.
  6. Meng de srirachasaus met de mayonaise. Voeg eerst een klein beetje srirachasaus toe, dan kun je proeven of je het niet te scherp vindt.
  7. Verdeel de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de zoete aardappel en zet het nog even terug in de oven om het te laten smelten.
  8. Verdeel de bosui en de mayonaise over de zoete aardappel en serveer op de bakplaat.
Libelle special 10 – Lekker
Libelle special 10 – Lekker
€ 4.99
Koop nu!

Montage: Marloes Erkelens

Bekijk meer over kokenrecept

Afleveringen

Ontdek ook deze series