Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Oud brood over? Zó maak je er supersnel knoflookcroutons van
Vlogger

Oud brood over? Zó maak je er supersnel knoflookcroutons van

Blijven er bij jou ook regelmatig een paar sneetjes oud brood liggen? Niet weggooien, want je kunt er heerlijke dingen mee maken. 

Oude sneetjes witbrood kun je roosteren of gebruiken voor wentelteefjes, maar je kunt er ook deze knoflookcroutons mee maken. Daar heb je maar 10 minuten en 5 ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten:

  • Een paar sneetjes oud witbrood
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde kruiden (bijv. Italiaanse kruiden)
  • zout

Ook nodig: 

  • bakplaat
  • bakpapier
  • knoflookpers

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes. Verdeel de blokjes over de bakplaat.
  3. Doe de olijfolie in een kommetje en pers daar de teen knoflook met de knoflookpers boven. Meng dit goed.
  4. Verdeel de knoflookolie over het brood en strooi daar wat kruiden en zout over.
  5. Bak de croutons 10 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn. Laat even staan buiten de oven en voeg ze dan toe aan je favoriete soep of salade.

Kom naar de Libelle-paasbakcursus en leer bakken als Robèrt van Beckhoven:

Libelle-paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
Libelle-paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
€ 89
Meer info
Bekijk meer over koken

Afleveringen

Ontdek ook deze series