Krijg je onverwacht eters en wil je ze ook een lekker dessert voorschotelen? Grijp niet meteen naar die bak ijs in de vriezer. Met deze ingrediënten, die je vast nog in huis hebt, tover je zo een lekkere appelcrumble op tafel.
Appels over? Met een paar extra ingrediënten maak je hier een herfstige appelcrumble mee:
Ingrediënten:
- 3 appels
- 150 gram suiker
- kaneel
- 75 gram boter
- 100 gram bloem
- zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appels in blokjes en meng met 50 gram suiker en kaneel (naar smaak).
- Verdeel de appels over een ovenschaal.
- Doe 100 gram suiker, de boter, bloem en een snuf zout in een kom.
- Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over de appel en bak 30 minuten in de oven.
- Je kunt de appelcrumble warm of koud serveren. Heb je nog ijs in huis? Serveer er dan een bolletje bij.
Zin om meer lekkere gerechten uit te proberen? Bestel de Libelle Lekker:

Bekijk ook
Montage: Marloes Erkelens