Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Half blikje mais over? Binnen 10 minuten staat deze snelle snack op tafel
Vlogger

Half blikje mais over? Binnen 10 minuten staat deze snelle snack op tafel

Staat er nog een open blikje mais in de koelkast? Zonde om weg te gooien! Binnen 10 minuutjes staan deze snelle maiskoekjes al op tafel.

En zo doe je dat:

Ingrediënten:

  • 2 bosuitjes
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 geklutst ei
  • 50 ml melk
  • 100 g uitgelekte mais
  • 50 g geraspte kaas
  • kruiden naar smaak (bijv. chilikruiden)
  • eventueel: sambal
  • olijfolie

Ook nodig: 

  • koekenpan

Zo maak je het:

  1. Snijd de bosui in ringetjes.
  2. Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel, ei en melk.
  3. Voeg de bosui samen met de mais en geraspte kaas toe. Klop met een garde tot een beslag.
  4. Voeg als je van pittig houdt ook wat sambal toe en breng op smaak met zout en je favoriete kruiden (bijv. chilikruiden).
  5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en schep het beslag in kleine hoopjes in de pan. Je kunt 3 maiskoekjes tegelijk bakken.
  6. Bak de koekjes in een paar minuutjes aan beide kant goudbruin. Eet meteen warm op of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

BEKIJK OOK:


Afleveringen

Ontdek ook deze series