Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Cherrytomaatjes over? Gebruik ze voor deze lekkere plaattaart
Vlogger

Cherrytomaatjes over? Gebruik ze voor deze lekkere plaattaart

De cherrytomaat is zo’n ingrediënt dat altijd blijft liggen. Vaak gebruik je maar een half bakje en blijft de rest in de keuken staan. Libelle’s Chanan laat zien hoe je met cherrytomaatjes een lekkere plaattaart kunt maken.

Ligt er bij jou ook altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer? Dat komt goed uit, want ook dat kun je voor deze plaattaart gebruiken.

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1/4 bakje creme fraiche
  • 2-3 theelepels pesto
  • half bakje cherrytomaten
  • halve bol mozzarella
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  3. Maak op de bakplaat een bodem van het bladerdeeg. Zorg dat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Plak de plakjes met een vork extra goed aan elkaar vast. Vouw de randen om.
  4. Meng de creme fraiche met de pesto en verdeel over de bodem.
  5. Halveer de cherrytomaten en verdeel de tomaatjes over de bodem.
  6. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de plaattaart.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bak de plaattaart 20 minuten in de oven. Je kunt de plaattaart zowel warm als koud eten.

Wil je nog meer bakinspiratie van Libelle?

Libelle Lekker
Libelle Lekker
4.99
Bestel nu!

Montage: Marloes Erkelens

Bekijk meer over koken

Afleveringen

Ontdek ook deze series