Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Bosui over? Zo maak je er kruidenboter mee
Vlogger

Bosui over? Zo maak je er kruidenboter mee

De zomer barst bijna los en dat betekent dat we de barbecue (hopelijk) weer vaak aan kunnen steken. Daarbij mag één ding niet ontbreken: zelfgemaakte kruidenboter.

Heb je nog wat bosui over? Sprokkel er dan de volgende ingrediënten nog bij om die heerlijk smeuïge en smaakvolle kruidenboter te maken.

In de Libelle Shop scoor je nu deze compacte barbecue die in iedere tuin past met 50 procent korting.

Ingrediënten:

  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • peterselie (gedroogd of vers)
  • halve teen knoflook (geperst)

Ook nodig:

  • knoflookpers

Zo maak je het:

  1. Laat de roomboter buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Prak de zachte roomboter met een vork fijn in een kommetje.
  2. Knijp de knoflook er boven uit met een knoflookpers.
  3. Voeg de bosui en peterselie toe. Je kunt hier verse of gedroogde peterselie voor gebruiken.
  4. Voeg ook wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Snijd het brood, serveer de kruidenboter daarbij en je kunt alvast aan tafel!

BEKIJK OOK:

Bekijk meer over kokenkoken met kliekjes

Afleveringen

Ontdek ook deze series