header-foto

Tuinieren: tips om je planten te verzorgen

Tuinieren, het op kleine schaal kweken en telen van planten voor hun voedsel of pracht. Het gebied waar dit gebeurt, wordt tuin of soms hof genoemd. Nu weet je dat ook weer!
Zomers lekker in de tuin werken met het zonnetje erbij en lekker in een korte broek en T-shirt. Of toch liever lekker in de herfst de hele dag buiten in de tuin werken om vervolgens daarna naar binnen te gaan en bij het vuur te zitten met een kopje thee of misschien wel een glaasje port!

Tuin tips in de zomer

Tuinieren is niet altijd leuk maar vaak toch wel nodig! Gelukkig zijn er allemaal handige tips en weetjes die het tuinieren makkelijker en leuker maken. En wij hebben allemaal leuke weetjes en tips voor je! Onze enige echte tuinvlogger Loes weet alles over tuinieren. Zaailingen verplanten, kuipplant verpotten, blauwe regen snoeien en noem maar op! Loes is een echte pro op het gebied van tuinieren en weet ook heel erg veel over planten en hoe je die het beste kan verzorgen. Ze heeft ook goeie tips voor; het planten van je voorjaarsbollen en hoe je het beste je struik snoeit. En hoe houdt je eigenlijk het zaaien van je nieuwe planten overzichtelijk? In de lifehack ‘’zaaien? Zo houd je het overzichtelijk!’’ laten wij jou zien hoe je dit het beste kan doen.

De beste tuinier tipt in de winter

Maar hoe maak je eigenlijk je tuin klaar voor de nachtvorst? In de maand november is de kans groot dat je tuin te maken krijgen met nachtvorst. Je planten staan uiteraard niet te springen om deze kou, dus hoogste tijd dus om een handje te helpen. Tuinvlogger Loes geeft handige tips om ze te beschermen! Loes geeft ook erg handige tips voor hoe je je kuipplanten door de winter sleept.

Knutsel o’clock!

Bij tuinieren komen ook leuke creatieve onderwerpen bij kijken. Maak zelf toffe touwvaasjes voor in de vensterbank of voor op de eettafel. Of misschien wel als cadeau voor je beste vriendin voor in haar nieuwe huis! Als je dan toch aan het knutselen en fröbelen bent kan je ook een leuke traktatie maken voor de vlinders in je tuin! Vlinders houden van zonnige tuinen waar ze zich kunnen warmen. Van bloemen waar ze hun voeding (nectar) kunnen zuigen. En van deze minivlindertuin: een snoeptafel die je speciaal voor hun zou kunnen maken. Of misschien wel een heerlijk gezellig theekransje voor de vogels in je tuin. In de winter kunnen de vogels namelijk wel wat extra liefde gebruiken. Dat geef je ze met dit ontzettend schattige theekransje. Dat is nog eens wat anders dan zo’n vetbol in een vogelhuisje! Vogels blij met hun traktatie, en jij blij met zoveel gezelligheid in de tuin!

Nog meer leuke tuin-tips!

hortensias
Hortensia mooi houden >>
voorjaarsbollen
Voorjaarsbollen planten >>
stylingidee
Stylingidee met hyacintenbollen >>

 

 

 

 

 

 

tulpen
Tulpen nog langer mooi >>
zaailingen
Zaailingen verplanten >>
istock_loes_pioenrozen
Pioenrozen groeien >>