Bekijk deze video via de Libelle TV app

 ‘Soms ben ik niet in staat om voor mijn kinderen te zorgen, zoals ik zou willen’
Zeg nou zelf

‘Soms ben ik niet in staat om voor mijn kinderen te zorgen, zoals ik zou willen’

Uit de Global Pain Index, een onderzoek van GSK, blijkt dat acht op de tien Nederlanders te maken krijgt met (zware) hoofdpijn. Een deel daarvan kampt met migraine. Migraine is niet zomaar een pijntje waar je nog wel even mee door kunt werken, het is een chronische hersenaandoening die een grote invloed heeft op het dagelijks leven én het ouderschap.

Libelle samen met GSK

Migraine gaat gepaard met een stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd. Soms ook met lichtflitsen, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Hoe lang een aanval duurt verschilt, meestal tussen de 4 en 72 uur. Het is niet zo gek dat migraine soms moeilijk te combineren valt met het moederschap. Vrouwen geven aan regelmatig leuke uitjes te moeten missen door de pijn of dat zij als moeder lastige keuzes moeten maken. Meer weten? Hier lees je hoe je migraine onderscheidt van andersoortige hoofdpijn.

Libelle nodigde acht vrouwen uit om te vertellen over hun migraine en hoopt daarmee het begrip over migraine en de impact die het heeft op het gezinsleven te vergroten. Kunnen zij bij een aanval terugvallen op mensen in hun omgeving? Hebben ze tips voor moeders met migraine? Gelukkig weten veel vrouwen er – met wat creativiteit en geregel – goed mee om te gaan. Je ziet het in de video.

GSK

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen

Ontdek ook deze series