Bekijk deze video via de Libelle TV app

 'Reizen doen wij in delen, om de rust te bewaren'
Zeg nou zelf

‘Reizen doen wij in delen, om de rust te bewaren’

Wist je dat elke dag zo’n 70.000 Nederlanders last hebben van een migraineaanval? Dat meldt het Migrainefonds. Een schokkend aantal. Hoewel migraine vaak een grote invloed op de vrije tijd heeft, weten veel vrouwen er gelukkig goed mee om te gaan. Libelle nodigde 8 vrouwen uit om erover te vertellen.

Libelle samen met GSK

Migraine is geen hoofdpijn waar je nog wel even mee door kunt werken, maar een chronische hersenaandoening. Er is vaak sprake van een stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd, wat soms gepaard gaat met lichtflitsen, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Een aanval duurt meestal tussen de 4 en 72 uur. Meer weten? Hier lees je hoe je migraine onderscheidt van andersoortige hoofdpijn.

Je kunt je indenken dat migraine een grote impact heeft op de activiteiten die je onderneemt in je vrije tijd. Zo blijkt uit de Global Pain Index, een onderzoek van GSK, dat bij een aanval tijdens een leuk uitje of afspraak met vrienden of familie vier op de tien zich door de pijn soms moeten terugtrekken. Zo heeft Karen (32) twee tot drie keer per week een migraineaanval. Soms houdt de pijn een paar uur aan, maar het kan ook voorkomen dat de aanval anderhalve dag duurt. Ook Lonneke (32) is geregeld een paar dagen uitgeschakeld.

Libelle nodigde naast Karen en Lonneke, nog zes vrouwen uit om te vertellen over hun migraine en hoopt daarmee het begrip over migraine en de impact die het heeft op hun vrije tijd te vergroten. Zijn er dingen die zij juist wel of niet doen in hun vrije tijd om een aanval te voorkomen? Houden ze er rekening mee bij het boeken van een vakantie? Je ziet het in de video.

GSK

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen

Ontdek ook deze series