Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Hilmar Mulder:
Zeg nou zelf

Hilmar Mulder: “Voor mij ben je feminist als je vindt dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn”

Vijftig jaar geleden waren er de Dolle Mina’s die de vrouwenstrijd aangingen. LibelleTV vroeg aan hoofdredacteur Hilmar Mulder of zij zichzelf ziet als feminist.

Dolle Mina’s en Libelle

In 1970 gaf toenmalige Libelle-hoofdredacteur Dick Hendrikse een journalistieke Dolle Mina-werkgroep de ruimte in het blad. Op ‘hun’ pagina’s in Libelle braken de Dolle Mina’s vervolgens een lans voor gratis kinderopvang, gelijke opvoeding, gelijke studiekansen voor jongens en meisjes vanaf de geboorte uit alle lagen van de maatschappij, gelijk loon voor gelijkwaardig arbeid, geen discriminatie van de ongehuwde moeder, legale abortus, geen discriminatie bij sollicitatie, verplichte seksuele voorlichting, de emancipatie van de man en meer ruimte voor nieuwe woonwormen.

Deze week zit er bij Libelle een gratis krant waarin we terugblikken op wat een halve eeuw emancipatie ons heeft gebracht. Dat is niet weinig. Wij vrouwen hebben er allemaal van geprofiteerd. En daarvoor mogen we de feministes van het eerste uur best erkentelijk zijn. Dus dank je wel Dolle Mina.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over stellingen

Afleveringen

Ontdek ook deze series