Bekijk deze video via de Libelle TV app

 ‘Het belangrijkste in mijn relatie is dat hij begrip heeft voor mijn migraine’
Zeg nou zelf

‘Het belangrijkste in mijn relatie is dat hij begrip heeft voor mijn migraine’

Uit de Global Pain Index, een onderzoek van GSK, blijkt dat acht op de tien Nederlanders te maken krijgt met (zware) hoofdpijn. Een deel daarvan kampt met migraine. Ook als partner krijg je te maken met praktische én emotionele gevolgen van (zware) hoofdpijn en migraine. Gelukkig hebben deze vrouwen thuis een goede manier gevonden om met migraineaanvallen om te gaan.

Libelle samen met GSK

Migraine is geen hoofdpijn waar je nog wel even mee door kunt werken, maar een chronische hersenaandoening. Er is vaak sprake van een stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd, wat soms gepaard gaat met lichtflitsen, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Een aanval duurt meestal tussen de 4 en 72 uur. Meer weten? Hier lees je hoe je migraine onderscheidt van andersoortige hoofdpijn.

Als partner van iemand met migraine, krijg je ook te maken met de gevolgen van de migraineaanvallen. Dat zijn vaak praktische gevolgen, maar ook emotionele gevolgen. Misschien kun je sommige dingen niet meer samen met jouw partner doen of moet je bepaalde taken van hem of haar overnemen.

Zo duurt een migraineaanval bij Wendy (52) soms wel vijf dagen. De twee eerste dagen zijn vaak het zwaarst, dan moet ze in een donkere kamer gaan liggen en kan ze niet zonder medicatie. Marlous (38) heeft hormonale migraine en kan het ‘plannen’ door het slikken van de pil. Als ze in het weekend migraine krijgt – ze heeft dan drie dagen lang elke ochtend migraine – kan haar partner de zorg voor hun zoontje overnemen. Libelle nodigde hen en nog zes vrouwen uit om te vertellen over hun migraine en hoopt daarmee de kennis over migraine te vergroten. En meer begrip te kweken. Op welke manier laat hún partner merken dat hij begrip heeft voor hun migraine? En hoe kan hij hen helpen? Je ziet het in de video.

GSK

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen

Ontdek ook deze series