Bekijk deze video via de Libelle TV app

 ‘Er zijn dagen dat ik afspraken moet afzeggen, als reden dat ik een migraineaanval heb’
Zeg nou zelf

‘Er zijn dagen dat ik afspraken moet afzeggen, als reden dat ik een migraineaanval heb’

Een precies getal is moeilijk te geven, omdat veel mensen met migraine niet bij een arts aankloppen. Maar geschat wordt dat één op de 10 werknemers last heeft van migraine. Dit heeft een behoorlijke impact op het functioneren op de werkvloer, maar gelukkig weten veel vrouwen er goed mee om te gaan.

Libelle samen met GSK

Migraine is geen hoofdpijn waar je nog wel even mee door kunt werken, maar een chronische hersenaandoening. Er is vaak sprake van een stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd, wat soms gepaard gaat met lichtflitsen, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Een aanval duurt meestal tussen de 4 en 72 uur. Meer weten? Hier lees je hoe je migraine onderscheidt van andersoortige hoofdpijn. Je kunt je voorstellen dat het met migraine moeilijk functioneren is op het werk. Toch kunnen kleine aanpassingen op de werkvloer voor sommigen al migraine voorkomen.

Libelle nodigde acht vrouwen uit om te vertellen over hun ervaringen met migraine, om zo de kennis en het begrip over migraine op de werkvloer te vergroten. Welke maatregelen nemen zij zodat ze – ondanks hun migraine – toch hun werk kunnen doen? En hoe wordt er door collega’s op gereageerd? Je ziet het in de video.

GSK

Bronnen: RTL Nieuws, LUMC.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen

Ontdek ook deze series