Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Echte waardering: klein gebaar, grootse impact
Waarderen geeft energie

Echte waardering: klein gebaar, grootse impact

Een aardig woord, een compliment, een blijk van echte waardering. Het is gratis en zo gegeven, en toch doen we het allemaal te weinig. Libelle’s lifestyleredacteur Nienke Zondervan verraste haar collega met een bloemetje omdat ze altijd voor haar klaarstaat.

Libelle samen met Nuon

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat de buurvrouw je planten water geeft wanneer je op vakantie bent. En dat je zus de kinderen uit school haalt als je een middag moet doorwerken. Natuurlijk betekent dat niet dat je het niet waardeert, maar het kan geen kwaad om die waardering ook eens uit te spreken. En door goed naar elkaar te luisteren, begrijp je dat echte waardering niet vanzelfsprekend is.

Uit het Nationaal Waarderingsonderzoek dat Nuon onlangs uitvoerde onder ruim 1000 Nederlanders, bleek dat bijna twee op de drie collega’s zich te weinig gewaardeerd voelt door collega’s of hun leidinggevende. Ook werd uit dat onderzoek duidelijk dat mensen die niet gewaardeerd worden, allerlei negatieve gevoelens ervaren. Met stip op één staat teleurstelling (50%), gevolgd door onzekerheid (35%), onverschilligheid (23%), frustratie (21%) en tot slot verdriet (17%). Nog zo’n opvallend feitje: bijna de helft van de mensen hoort liever dat ze hun werk goed doen, dan dat ze een stapje bij hun salaris krijgen. Nuon voerde dit onderzoek uit omdat ze het belangrijk vinden dat klanten zich door hen gewaardeerd voelen. Want gewaardeerd worden, dat wil iedereen. Thuis, als partner, maar ook als klant van Nuon. Door goed naar elkaar te luisteren, begrijp je dat echte waardering niet vanzelfsprekend is. Kijk voor meer informatie op de website van Nuon.

Bekijk ook de video van Libelle’s Jacklynn die haar moeder gaat verrassen.

De redactie van Libelle ging op pad om anderen in het zonnetje te zetten. Wie zou jij wel eens willen verrassen met jou onverdeelde tijd en aandacht?


Afleveringen

Ontdek ook deze series