Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Kom in beweging! Zo help jij kinderen met een lichamelijke beperking
Libelle Voor Elkaar

Kom in beweging! Zo help jij kinderen met een lichamelijke beperking

1 op de 10 Nederlanders heeft een matige of ernstige lichamelijke beperking. Het aanbod om te sporten bij een ‘gewone’ vereniging is voor kinderen met een lichamelijke beperking heel beperkt. De allereerste Libelle van 2019 staat daarom in het teken van beweging.

De Libelle-redactie kwam samen met de vrijwilligers van de Esther Vergeer Foundation in actie. Samen met leden van Join the Club gingen zij een balletje slaan.

Help jij ook mee?

Word vrijwilliger bij de Esther Vergeer Foundation. Geef je hier op.

BEKIJK OOK

Bronnen cijfers: Esther Vergeer Foundation

 

Libelle probeert van het leven een feestje te maken, maar natuurlijk zijn er actuele onderwerpen waarover iedereen zich zorgen maakt. Daarom onderzoeken we deze decembermaand elke week een ander sociaal-maatschappelijk thema. Eenzaamheid, het klimaat, sociale uitsluiting, armoede en het belang van bewegen. We hebben gesproken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben én met vrouwen die die problemen aanpakken en proberen te verhelpen. Want gelukkig: er zijn altijd lichtpuntjes.

We voegden de daad bij het woord: de redactie kwam in actie en deed vrijwilligerswerk. Om te laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, of dat nu is door voedselpakketten uit te delen, het strand op te ruimen of te breien met eenzame ouderen.

Bekijk meer over kerstsporten

Afleveringen