Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Het milieu redden én fitter worden? Zo kan iedereen het 
Libelle Voor Elkaar

Het milieu redden én fitter worden? Zo kan iedereen het 

We ergeren ons dagelijks aan al het zwerfafval op straat, maar zijn tegelijkertijd zelf ook debet aan deze milieuvervuiling. Vaak zonder dat we het doorhebben. Daarom kwam de Libelle-redactie in actie.

We staken de hand in eigen boezem en gingen schoonwandelen op het strand met GoClean de Liemers.

Schoonwandelen
Tijdens het schoonwandelen, opruimen en registreren hebben we maar liefst 1.601 (!) stukken afval opgeraapt, goed voor tien volle vuilniszakken. En tegelijkertijd hebben we ook nog eens aan onze conditie gewerkt. Kijk, aan dat soort win-winsituaties hebben mens én milieu wat.

Meehelpen? Ga ook schoonwandelen met GoClean en geef je hier op.

BEKIJK OOK:

Bronnen cijfers: Milieu centraal, Trouw, Stichting De Noordzee, Daily MailGo Clean de Liemers

Libelle probeert van het leven een feestje te maken, maar natuurlijk zijn er actuele onderwerpen waarover iedereen zich zorgen maakt. Daarom onderzoeken we deze decembermaand elke week een ander sociaal-maatschappelijk thema. Eenzaamheid, het klimaat, sociale uitsluiting, armoede en het belang van bewegen. We hebben gesproken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben én met vrouwen die die problemen aanpakken en proberen te verhelpen. Want gelukkig: er zijn altijd lichtpuntjes.

We voegden de daad bij het woord: de redactie kwam in actie en deed vrijwilligerswerk. Om te laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, of dat nu is door voedselpakketten uit te delen, het strand op te ruimen of te breien met eenzame ouderen.


Afleveringen