Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Dit kun jij doen om iemand die in armoede leeft een hart onder de riem te steken
Libelle Voor Elkaar

Dit kun jij doen om iemand die in armoede leeft een hart onder de riem te steken

In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank zet zich in voor mensen die zich niet in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien. Libelle 53 staat daarom in het teken van armoede.

De Libelle-redactie kwam samen met de vrijwilligers van Voedselbank Haarlemmermeer in actie. Samen gingen ze aan de slag met het ophalen van eten en het inpakken van voedselpakketten.

Help jij ook mee?
Word vrijwilliger bij de Voedselbank. Geef je hier op.

Verder lezen? Libelle 53 ligt nu in de winkels. 

BEKIJK OOK

Bronnen cijfers: Vereniging Voedselbanken Nederland, Stichting Voedselbank Haarlemmermeer

Libelle probeert van het leven een feestje te maken, maar natuurlijk zijn er actuele onderwerpen waarover iedereen zich zorgen maakt. Daarom onderzoeken we deze decembermaand elke week een ander sociaal-maatschappelijk thema. Eenzaamheid, het klimaat, sociale uitsluiting, armoede en het belang van bewegen. We hebben gesproken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben én met vrouwen die die problemen aanpakken en proberen te verhelpen. Want gelukkig: er zijn altijd lichtpuntjes.

We voegden de daad bij het woord: de redactie kwam in actie en deed vrijwilligerswerk. Om te laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, of dat nu is door voedselpakketten uit te delen, het strand op te ruimen of te breien met eenzame ouderen.


Afleveringen