Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Eenzamere ouderen helpen? Dat is zoveel makkelijker dan je denkt
Libelle Voor Elkaar

Eenzamere ouderen helpen? Dat is zoveel makkelijker dan je denkt

1 op de 4 ouderen in Nederland is eenzaam. Velen van hen zien maar één keer per maand iemand anders. Libelle 54 staat daarom in het teken van eenzaamheid.

De Libelle-redactie kwam samen met de vrijwilligers van het Het Nationaal Ouderenfonds in actie. We gingen een dagje breien met ouderen in de Bilt. En met zo’n dagje breien, kun je een eenzame oudere al zóveel helpen.

Help jij ook mee?
Word vrijwilliger bij het Nationaal Ouderenfonds. Geef je hier op.

Meer weten over eenzaamheid onder ouderen? Je leest erover in Libelle 54.

Een ontzettend lief cadeau voor kerst: deze dagboekjes, waarin je je vader, moeder, opa of oma vraagt zijn/haar herinneringen, dromen en wensen op te schrijven.

BEKIJK OOK

Bronnen cijfers: Nationaal Ouderenfonds, Eenzaam.nl

Libelle probeert van het leven een feestje te maken, maar natuurlijk zijn er actuele onderwerpen waarover iedereen zich zorgen maakt. Daarom onderzoeken we deze decembermaand elke week een ander sociaal-maatschappelijk thema. Eenzaamheid, het klimaat, sociale uitsluiting, armoede en het belang van bewegen. We hebben gesproken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben én met vrouwen die die problemen aanpakken en proberen te verhelpen. Want gelukkig: er zijn altijd lichtpuntjes.

We voegden de daad bij het woord: de redactie kwam in actie en deed vrijwilligerswerk. Om te laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, of dat nu is door voedselpakketten uit te delen, het strand op te ruimen of te breien met eenzame ouderen.

Bekijk meer over kerst

Afleveringen