Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Iets goeds doen voor een ander? Dat kan al op deze simpele manier
Libelle Voor Elkaar

Iets goeds doen voor een ander? Dat kan al op deze simpele manier

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland een verstandelijke beperking. Velen van hen hebben moeite om aansluiting bij anderen te vinden. Libelle 52 staat daarom in het teken van uitsluiting.

De Libelle-redactie kwam samen met de cliënten van Philadelphia Zorg in actie. Samen gingen ze aan de slag in de keuken van buurthuis Da Costa in Amsterdam. Aan het eind van de middag stond er een heerlijk kerstdiner op tafel.

Help jij ook mee?
Word vrijwilliger bij Philadelphia Zorg. Geef je hier op.

Verder lezen? Je kunt Libelle 52 hier bestellen

BEKIJK OOK

Bronnen cijfers: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, NRC

Libelle probeert van het leven een feestje te maken, maar natuurlijk zijn er actuele onderwerpen waarover iedereen zich zorgen maakt. Daarom onderzoeken we deze decembermaand elke week een ander sociaal-maatschappelijk thema. Eenzaamheid, het klimaat, sociale uitsluiting, armoede en het belang van bewegen. We hebben gesproken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben én met vrouwen die die problemen aanpakken en proberen te verhelpen. Want gelukkig: er zijn altijd lichtpuntjes.

We voegden de daad bij het woord: de redactie kwam in actie en deed vrijwilligerswerk. Om te laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, of dat nu is door voedselpakketten uit te delen, het strand op te ruimen of te breien met eenzame ouderen.


Afleveringen