Het Oud & Nieuw-feest is niet compleet zonder oliebollen. Dit jaar bak je ze gewoon zelf. Met dit recept zijn die zelfgebakken oliebollen zo klaar.
Omdat we weten dat het bakken een tijdrovend klusje kan zijn (zeker als je nog meer te doen hebt), hebben we een recept waarmee je vliegensvlug zelfgebakken oliebollen maakt. Top 2000 aan, en gaan. Dat wordt smullen!
Ingrediënten voor circa 16 oliebollen
- 1 liter zonnebloemolie (voor in de frituurpan)
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 500 ml melk
- 150 g rozijnen
- 1 el poedersuiker
Bereiding
- Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C.
- Doe ondertussen het bakmeel, zout en de melk in een kom en mix tot een beslag met een handmixer met broodhaken. Meng de rozijnen erdoor.
- Schep met een ijslepel bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar.
- Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.
Bekijk ook
Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!