Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zo maak je die heerlijke traditionele Franse crème brûlée
Vet Lekker

Zo maak je die heerlijke traditionele Franse crème brûlée

Crème brûlée maken is makkelijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Dit traditionele Franse recept voor crème brûlée is zonder brander.

Ingrediënten

  • 2 tl vanille-extract
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 ml halfvolle melk
  • 5 middelgrote eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g witte basterdsuiker
  • Benodigdheden:
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Breng de slagroom en melk met de vanille-extract aan de kook.
  3. Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. De eiwitten gebruik je niet. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt.
  4. Verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 minuten gaar worden en helemaal stollen. Laat 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
  5. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker. Zet ze vlak onder het grill-element totdat de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar één minuut.

Leer de fijne kneepjes van het bakken tijdens de paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven!

Paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
Paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
€ 89
Bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen