Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zo bak je zelf de lekkerste taaitaaipoppen voor Sinterklaas
Vet Lekker

Zo bak je zelf de lekkerste taaitaaipoppen voor Sinterklaas

Kruidnoten zijn rond Sinterklaastijd natuurlijk onmisbaar. Maar we zijn ook dol op de traditionele taaitaaipoppen. Heb je die weleens zelf gebakken?

Niet? Dan wordt het de hoogste tijd. Zo kun je zelf taaitaaipoppen bakken:

Ingrediënten 

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels gestampte muisjes
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram honing
  • 2 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Mespunt zout

Bereiding

  1. Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.
  2. Splits het ei. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en doe hier het eiwit in. Voeg ook de suiker toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel.
  3. Voeg de honing toe en klop nog een keer met de mixer totdat alles goed gemengd is.
  4. Kneed het mengsel tot een bal, verpak dit in folie en leg een uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Steek met een koekjesvorm vormpjes uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Klop de eidooiers los en bestrijk de taaitaai hiermee.
  8. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat de poppen afkoelen alvorens ze te serveren. 

Heb jij de nieuwste Libelle Lekker al?

Libelle Lekker Kerst
Libelle Lekker Kerst
€ 4.99
Bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen