Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Hmm! Met deze speculaasbrokken proef je de nostalgie
Vet Lekker

Hmm! Met deze speculaasbrokken proef je de nostalgie

Alleen al de geur van deze speculaasbrokken brengt je weer terug naar vroeger. Lekker bij de thee, koffie of warme chocolademelk! Deze versgebakken speculaasbrokken passen perfect bij de feestmaanden en zijn eenvoudig te maken. 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten 

  • 300 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
  • 175 g ongezouten roomboter
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 4 el koek- en speculaaskruiden
  • Citroenrasp van ½ citroen
  • 1 mespunt zout
  • 2 el ijskoud water
  • 25 g garneeramandelen

Bereiding

  1. Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in blokjes.
  2. Meng de bloem en boter samen met de suiker, kruiden en het zout in een keukenmachine.
  3. Schenk, terwijl de keukenmachine nog draait, het ijskoude water erbij. Meng verder tot er een soepel deeg ontstaat.
  4. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  6. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg het deeg erop en druk de garneeramandelen in het deeg.
  8. Bak het speculaas in 30-35 min. gaar.
  9. Laat het afkoelen op een rooster, breek in stukken en serveer. Eet smakelijk!

Meer zin gekregen om te bakken? De Libelle Lekker ligt weer in de winkels: 

Libelle Lekker Kerst
Libelle Lekker Kerst
€ 4.99
bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen