Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Gegarandeerd smullen: snelle chili con carne met taco's en salade
Vet Lekker

Gegarandeerd smullen: snelle chili con carne met taco’s en salade

Deze chili con carne met taco’s en salade is niet alleen snel klaar: er zal ook gegarandeerd gesmuld worden aan tafel.

Heb je haast, geen zin om uitgebreid te koken of een groot gezelschap aan eters? Met deze snelle chili con carne met taco’s en salade kom je goed voor de dag. Het ziet er namelijk ook nog eens uit als een feestje op je bord.

Heb je de nieuwste Libelle Lekker al? 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 blik chilibonen (400 g) 
  • 3 blikjes maïskorrels  (3 x 198 g = 500 g uitgelekt) 
  • 3 trostomaten (in parten) 
  • 4 tacoschelpen 
  • 2 el zonnebloemolie 
  • 1 schaal runderreepjes (350 g) 
  • 1 potje salsasaus mild (300 g) 
  • 1 zak ijsbergsla (200 g)
  • 1 zure room (bekertje 125 ml)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C
  2. Doe de chilibonen, maïs en tomaten in een schaal en schep om
  3. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 minuten in de oven
  4. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 minuten met peper en zout
  5. Voeg de salsasaus toe en warm nog 2 minuten door
  6. Verdeel de warme tacoschelpen over 4 borden
  7. Verdeel de ijsbergsla over de schelpen
  8. Verdeel het vlees over de schelpen
  9. Verdeel de groentemix over de borden
  10. Doe op elk bord een lepel zure room

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over kokenvoeding

Afleveringen