Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Toch sneeuwpret met deze sneeuwballen van pindakaas en witte chocola
Vet Lekker

Toch sneeuwpret met deze sneeuwballen van pindakaas en witte chocola

Het lijkt erop dat we deze winter geen sneeuw meer kunnen verwachten. Voor sneeuwpret moeten we dit jaar de keuken in om zelf sneeuwballen te draaien van pindakaas en witte chocolade! Zo maak je ze:

Ingrediënten voor circa 12 ballen

  • 250 gram poedersuiker
  • 335 gram smeuïge pindakaas
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel zout
  • 55 gram boter, gesmolten
  • 55 gram digestive koekjes
  • 350 gram witte chocola
  • 1 theelepel kokosolie
  • Sprinkels ter decoratie

Bereiding

  1. Doe de poedersuiker, pindakaas, ahornsiroop en zout in een kom en mix met een handmixer goed door elkaar.
  2. Verkruimel de koekjes en voeg die samen met de boter toe aan het mengsel. Roer met een pannenlikker door elkaar.
  3. Maak met een ijsschep bolletjes van het pindakaasmengsel en leg die op een met bakpapier bekleedde plank of ovenplaat.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  5. Doop met behulp van een vork de pindakaasbolletjes in de witte chocolade en leg ze weer terug op de bakplaat of plank.
  6. Versier de pindakaassneeuwballen ten slotte met de sprinkels en zet minimaal 10 minuten in de koelkast alvorens ze te serveren.

Ontvang 16x per jaar onze Libelle Special. Ieder nummer heeft 1 van de 4 thema’s: Gezond, Lekker, Living of Tuin & Zo. 

16x Libelle Special
16x Libelle Special
€ 56.50
bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over lekkernij

Afleveringen