Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Liefde gaat door de maag, zéker met deze romantische appelroosjes
Vet Lekker

Liefde gaat door de maag, zéker met deze romantische appelroosjes

Liefde gaat door de maag, dus succes gegarandeerd als je je geliefde verrast met deze overheerlijke appelroosjes van bladerdeeg. Romantiek hoeft niet moeilijk te zijn. Dit recept is dan ook heel simpel om te maken.

Nog een voordeel: jij kunt gewoon lekker meegenieten van deze smakelijke verrassing. Win-win-win dus.

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • 2 grote rode appels
  • Sap van 1/2 citroen
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 85 gram honing
  • 3 theelepels kaneel
  • Bloem, voor het uitrollen van het deeg
  • Poedersuiker voor decoratie

Benodigdheden:

  • Appelboor
  • Scherp mes
  • Pizzasnijder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Giet het water en citroensap in een middelgrote kom.
  3. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze doormidden. Gebruik een zeer scherp mes of mandoline en snijd flinterdunne plakjes van 3 mm. Leg ze onmiddellijk in het citroenwater.
  4. Zet de kom met de appelschijfjes ongeveer 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand, ze zijn klaar als ze zacht en buigzaam zijn.
  5. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven plank en rol een rechthoek uit van 25×30 cm.
  6. Snijd 6 reepjes deeg van 5 cm breed.
  7. Bestrijk elk reepje met 1 à 2 theelepels honing.
  8. Leg de plakjes appel op het deeg, licht overlappend. Bestrooi met kaneel.
  9. Vouw het onderste gedeelte van het deeg op en rol het deeg voorzichtig op.
  10. Druk op de rand om het deeg vast te zetten.
  11. Leg de roosjes in een ingevet muffinblik en bak ze 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt kun je de roosjes de laatste 15 minuten met aluminiumfolie bedekken. Bestrooi de appelroosjes met poedersuiker voor het opdienen.

appelroosjes

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen