Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vandaag is rood de kleur van deze heerlijke red velvet-wafels
Vet Lekker

Vandaag is rood de kleur van deze heerlijke red velvet-wafels

Ben je dol op red velvet-taart? Dan zul je deze red velvet-wafels al helemaal heerlijk vinden. Een echte verwennerij, met de witte chocoladesaus als kerst op de taart.

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½  theelepel zout
  • 55 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 55 gram bruine suiker
  • 3 grote eieren, dooier gescheiden
  • 500 ml karnemelk
  • 1½ eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel rode voedselkleurstof
  • 200 gram witte chocolade, gesmolten

Bereiding:

  1. Roer de bloem, bakpoeder, bakingsoda en zout in een grote kom door elkaar.
  2. Mix de gesmolten boter en bruine suiker in een afzonderlijke grote kom.
  3. Klop de eierdooiers en karnemelk in weer een andere kom.
  4. Meng het cacaopoeder en de rode kleurstof in een klein kommetje tot er een gladde pasta ontstaat.
  5. Klop de rode cacaopasta door het botermengsel. 
  6. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten (het beslag moet engiszins klonterig zijn).
  7. Klop de eiwitten in een middelgrote kom met een elektrische mixer tot er stijve pieken vormen.
  8. Roer eerst een kwart van het eiwit door het beslag om het lichter te maken en voeg vervolgens de resterende eiwitten voorzichtig maar grondig toe.
  9. Warm het wafelijzer op en vet hem in.
  10. Bak wafels tot het beslag op is. Leg de gebakken wafels op een bakplaat in een op 100 °C voorverwarmde oven om ze warm te houden terwijl je de resterende wafels bakt.
  11. Giet vlak voor het serveren de witte chocola er in dunne strepen overheen.

Eet smakelijk!

Nog meer van dit soort heerlijke recepten van Libelle?

Libelle Lekker
Libelle Lekker
4.99
Bestellen

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over bakken

Afleveringen