Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Lekker én gezond: quinoa-sushi met avocado en komkommer
Vet Lekker

Lekker én gezond: quinoa-sushi met avocado en komkommer

Sushi met witte rijst, zalm of tonijn ken je natuurlijk wel, maar wist je dat je ook met sushi eindeloos kunt combineren? Op een gezonde én lekkere manier. Wat dacht je van deze quinoa-sushi met avocado? Perfect voor een zomerse dag!

Quinoa-sushi met avocado:

Ingrediënten:

  • 250 gram quinoa
  • 2 avocado’s
  • ½ Komkommer
  • 100 gram zoetzure wortel in pot
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 tl sojasaus
  • 1 cm wasabi
  • 1 tl sesamolie
  • 5 Norivellen
  • Bamboematje

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Mix de mayonaise, sojasaus, wasabi en sesamolie en roer door de quinoa.
  2. Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.
  3. Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

Zet de gezonde toer voort met de nieuwe Libelle Gezond:

De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
4.99

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over gezondheidvegetarischvoeding

Afleveringen