Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Van deze heerlijke pistache-limoen herfstcake wil je nog een plakje
Vet Lekker

Van deze heerlijke pistache-limoen herfstcake wil je nog een plakje

Nu de herfst begint door te breken kruipen we langzaam naar binnen voor de open haard met een kopje thee. En daar hoort natuurlijk een lekker stukje cake bij.

Deze pistache-limoencake is de ideale cake voor bij dit herfstachtige weer dankzij de notensmaak.

Ingredienten:

  • 100 g pistachenoten + 2 eetlepels extra voor de garnering
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 g zure room
  • 3 medium eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Rasp en sap van 4 limoenen
  • 200 g poedersuiker
  • 10 g kokosrasp

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, bekleed een bakvorm (van 20 cm lang) met bakpapier en vet deze in.
  2. Doe 100 gram pistachenoten en de suiker in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de boter, zure room, eieren, bloem, bakpoeder, baking soda, vanille-extract en limoenrasp toe en mix totdat het een glad beslag is.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en bak 50-55 minuten in de oven. Prik een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt is je cake gaar.
  4. Laat 20 minuten afkoelen in het cakeblik en laat daarna volledig afkoelen op een rek.
  5. Om het glazuur te maken mix je het limoensap met het poedersuiker. Lepel over de cake en bestrooi met gehakte pistachenoten en kokosrasp.

 

Kom 22 t/m 28 november alvast in die warme en gezellige decembersfeer en geniet van een onvergetelijk dagje uit bij de Margriet Winterfair!

Margriet Winterfair tickets
Margriet Winterfair tickets
€ 20.50€ 16.50
bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen