Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Maak koekjes van je favoriete broodbeslag: pindakaas met hagelslag
Vet Lekker

Maak koekjes van je favoriete broodbeslag: pindakaas met hagelslag

Pindakaas of hagelslag, in Nederland eten we het graag op brood. En bovendien zorgen ze samen voor een goddelijke combinatie. Wij hebben ons favoriete broodbeleg verwerkt in een koekje met slechts 5 ingrediënten. Die wil je gewoon proeven!

Ingrediënten (voor ongeveer 10 koekjes):

  • 250 gram smeuïge pindakaas
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gram pure hagelslag

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de pindakaas, kristalsuiker, basterdsuiker en het ei tot een gladde massa.
  3. Voeg de hagelslag toe en roer goed door.
  4. Gebruik een ijslepel om kleine balletjes te maken en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Druk de balletjes met een vork in een koekjesvorm met kruisjespatroon.
  6. Bak 8 minuten in de oven.
  7. Laat afkoelen en serveer.

Zin om nog meer te bakken? Bestel de nieuwe Libelle Lekker:

Libelle Lekker
Libelle Lekker
€ 4.99
Bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakken

Afleveringen