Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Deze pecannoten-cheesecake is dubbel genieten
Vet Lekker

Deze pecannoten-cheesecake is dubbel genieten

Cheesecake kun je met veel verschillende smaken combineren. Heb je ‘m weleens met pecannoten geprobeerd? Dat is echt dubbel genieten.

Ingrediënten: 

Bodem

  • 11 digestive-koekjes
  • 75 gram gesmolten boter
  • Snuf zout

Vulling

  • 680 gram roomkaas
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 62,5 ml zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout

Pecantopping

  • 60 gram boter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • ½ tl kaneel
  • 220 pecannoten
  • 60 ml slagroom

Zo maak je ‘m: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. En vet je bakblik in met boter of bekleed met bakpapier. Maak in een grote kom de vulling: mix de creamcheese met de suiker. Voeg de eieren, zure room, vanille en snuf zout toe.
  2. Maak de korst door de koekjes fijn te malen in de keukenmachine. Voeg 75 gram gesmolten boter en een snuf zout toe en roer goed door elkaar. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Vulling maken: doe 680 gram roomkaas in de kom, voeg 160 gram bruine basterdsuiker toe. Mix glad. Voeg 3 eieren toe en mix door elkaar. Roer daarna met een spatel 65 ml zure room, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel vanille-extract en ¼ theelepel zout door het beslag.
  4. Giet het beslag in de springvorm en bak 1,5 uur op 160 graden in de oven. Laat daarna een uur afkoelen en vervolgens minimaal vijf uur opstijven in de koelkast.
  5. Smelt voor de topping 60 gram boter in een koekenpan terwijl je er 90 gram bruine basterdsuiker en een ½ theelepel kaneel doorheen roert. Als het goed heet is voeg je 220 gram pecannoten toe. Op het laatst roer je 60 ml slagroom door het mengsel. Laat inkoken en daarna goed afkoelen, maar niet zo lang dat het stolt.
  6. Giet het pecanmengsel over de taart

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over bakkenToetjes

Afleveringen