Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Om je vingers bij af te likken: deze heerlijke chocoladetaart voor Pasen
Vet Lekker

Om je vingers bij af te likken: deze heerlijke chocoladetaart voor Pasen

Chocolade en nog meer chocolade: met deze paastaart kan jouw Pasen niet meer stuk. De perfecte traktatie om tijdens de paasbrunch of na het paasdiner heerlijk van te smullen.

Hoe leuk is deze retro waterkoker? Nu met € 20,- korting in de Libelle Shop.

Benodigdheden:

  • Springvorm van 24 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 80 g cacaopoeder
  • 450 ml karnemelk
  • 450 g pure chocolade 72%
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 300 g donkere basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 vanillestokje
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 g paaschocolaatjes

Zo maak je ‘m:

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.
  2. Doe de boter in een kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer.
  3. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig. Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
  4. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min.
  5. Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel.
  6. Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten.
  7. Roer de gesmolten chocolade door het cacao-karnemelkmengsel.
  8. Zeef het bakmeel boven een kom.
  9. Voeg om en om en rustig kloppend het chocolade-cacaomengsel, het zout en het bakmeel in delen toe aan het botermengsel.
  10. Schep het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar.
  11. Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de ganache:

  1. Breng de slagroom aan de kook en neem van het vuur.
  2. Breek de rest van de chocolade in stukjes en voeg toe aan de hete slagroom, roer door en laat 10 min. staan.
  3. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.
  4. Bestrijk de taart helemaal met de ganache.
  5. Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.

Eet smakelijk!

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenToetjes

Afleveringen