Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Mexicaans genieten: zó maak je zelf overheerlijke zoete aardappelnacho's met guacamole
Vet Lekker

Mexicaans genieten: zó maak je zelf overheerlijke zoete aardappelnacho’s met guacamole

Breng Mexicaanse gezelligheid in huis met deze nachoschotel van zoete aardappels. Hij is heerlijk om te delen wanneer er gezelschap over de vloer komt. Heerlijk voor bij de borrel maar ook zeker geschikt als avondeten!

Recept voor zoete aardappel-nacho’s met guacamole:

INGREDIENTEN (2 personen)

  • Voor de nacho-frietjes:
  • 400 gram zoete aardappels
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Voor de topping:
  • 1 avocado
  • een halve citroen
  • een snufje chilipoeder
  • 2 tomaten
  • een halve rode ui
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 takje peterselie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 centimeter. Kruid de zoete aardappel met cayennepeper en besprenkel ze met een eetlepel gesmolten kokosolie. Schud/roer de zoete aardappel goed door elkaar.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel-nacho’s over de bakplaat. Bak deze 30 minuten in het midden van de oven en schep ze halverwege om.
  4. Laat de zoete aardappel-nacho’s even afkoelen terwijl je met de topping aan de slag gaat.
  5. Halveer de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado fijn en roer het sap van een halve citroen en de chilipoeder door de geprakte avocado. Zet je guacamole even apart.
  6. Snij de tomaten en de halve rode ui in kleine blokjes en verkruimel de geitenkaas.
  7. Verdeel de zoete aardappel-nacho’s over een schaal, beleg ze met de guacamole, zure room, tomaat, rode ui, feta en peterselie.
De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
4.65
Bestel nu

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over kokenvegetarischvoeding

Afleveringen