Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Om van te watertanden: zo maak je deze heerlijke Mars-cake
Video: MARS-cake
Vet Lekker

Om van te watertanden: zo maak je deze heerlijke Mars-cake

Je kunt een simpele boerencake bakken, óf je kunt eens voor deze onweerstaanbare Mars-cake gaan. En het fijne is dat die net zo makkelijk te maken is…

Heb jij de nieuwste Libelle Lekker al? 

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 4 Mars-repen
  • 1 mixer of keukenmachine
  • 1 cakevorm (lengte 25 centimeter)

Zo maak je ‘m: 

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Verwarm in een steelpan op laag vuur de boter met 150 gram chocolade, tot de boter net is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer tot een gladde chocoladeboter. Laat 5 minuten afkoelen.
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker tot een luchtige en dikke crème. Schenk er langzaam en al kloppend de chocoladeboter bij. Klop tot een glad beslag.
  3. Spatel de bloem en het bakpoeder er luchtig door. Snijd 3 Mars-repen in kleine blokjes en spatel door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
  4. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 1 uur bruin en gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.
  5. Smelt intussen de laatste 50 gram chocolade au bain-marie. Hak de laatste Mars-reep in stukjes. Lepel de gesmolten chocolade over de cake en bestrooi met de stukjes Mars. Zet de cake 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenToetjes

Afleveringen