Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vegetarisch lekker: pasta met linzen, tomaat en feta
Vet Lekker

Vegetarisch lekker: pasta met linzen, tomaat en feta

Dagje zonder vlees? Dan is deze voedzame, heerlijke pasta een goed idee! Bekijk in de video stap voor stap hoe je deze linzenpasta zelf thuis maakt.

Ingrediënten

  • 40 g groene linzen
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 250 g rode cherrytomaten
  • 15 g pompoenpitten
  • 2 tl oregano
  • 70 g tomatenpuree
  • 180 g pasta
  • 75 g feta
  • 1 el olijfolie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 el balsamico
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.
  2. Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.
  3. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  4. Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
  5. Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
  6. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Voeg tenslotte de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de overige feta erover en bestrooi met pompoenpitten.

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over bakkenkokenvegetarisch

Afleveringen