Bekijk deze video via de Libelle TV app

 De perfecte koningshap: een 'kapsalon gezond'
Vet Lekker

De perfecte koningshap: een ‘kapsalon gezond’

Het is alweer de tweede ‘Woningsdag’. Want ook dit jaar struinen we met Koningsdag niet lallend met een drankje tot in de late uurtjes over de vrijmarkt. Maar een beetje Koningsdag-gevoel bereik je ook thuis, namelijk met deze zelfgemaakte ‘kapsalon gezond’.

Een gezondere variant op de nachtelijke, vette hap. 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g grote vastkokende aardappelen
  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 el shoarmakruiden
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 rode ui
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper

Voor de knoflooksaus:

  • 2 el halvanaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • ½ bosje bieslook

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne frietjes.
  3. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
  4. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
  5. Snijd de kalkoenfilet in reepjes, meng in een kom met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olijfolie toe.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
  7. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd verder in reepjes. Snijd de peper fijn.
  8. Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas. Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  9. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn.
  10. Meng in een kom de knoflook, halvanaise en de bieslook.
  11. Halveer een citroen en beng de saus op smaak met het sap van de citroen, zout en peper.
  12. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, voeg de peper toe en schenk de saus eroverheen.

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenkokenvoeding

Afleveringen