Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Deze banoffee-taart is om je vingers bij af te likken
Vet Lekker

Deze banoffee-taart is om je vingers bij af te likken

Hmm! Deze taart van bananen, biscuitjes en slagroom is een heerlijk verwenmomentje voor het hele gezin én je bezoek. En nog makkelijk te maken ook!

Kom naar de paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven en leer de fijne kneepjes van het bakken:

Paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
Paasbakcursus van Robèrt van Beckhoven
€ 89
Meer info

Ingrediënten

  • 130 gram roomboter, gesmolten
  • 300 gram digestive koekjes, verkruimeld
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bruine rietsuiker
  • 397 gram gecondenseerde melk (1 blik)
  • 2 bananen
  • 200 ml slagroom, geklopt
  • 2 handjes (25 gram) chocoladevlokken

Benodigdheden

  • Springvorm met een doorsnede van 20 cm

Bereiding

  1. Doe de verkruimelde koekjes in een kom met de gesmolten boter. Meng grondig en druk het mengsel vervolgens in de bodem en zijkanten van het blik. Koel gedurende 10 minuten in de koelkast.
  2. Doe 75 g boter samen met de suiker in een anti-aanbak steelpan met dikke bodem en zet op laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de gecondenseerde melk toe en breng gedurende ongeveer een minuut aan de kook, roer de hele tijd om een dikke gouden karamel te krijgen.
  3. Verdeel de karamel over de bodem, laat afkoelen en zet vervolgens 1 uur in de koelkast.
  4. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en leg deze op een bord. Snijd de bananen in plakjes en leg ze op de karamel. Bedek met de geklopte slagroom. Strooi de chocoladevlokken er ter versiering overheen. Zet de taart tenslotte in de koelkast tot het tijd is om hem te serveren.

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen