Goed, een wortel is gezonder, maar deze hazelnoottruffels zijn ook zo ongezond nog niet. En bovendien een stuk lekkerder!
Ingrediënten:
- 130 gram geroosterde hazelnoten + 15 stuks voor de binnenkant
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snuf zeezout
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie
- Gehakte hazelnoten voor de buitenkant (50 gram)
- Hakmolen of keukenmachine
Zo maak je ze:
1. Hak 130 gram hazelnoten in een hakmolen tot het fijne stukjes zijn.
2. Voeg de cacao, vanille-extract en zout toe en blend nogmaals.
3. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie toe en blend tot alles samenplakt.
4. Maak kleine hapklare balletjes en stop een hele hazelnoot aan de binnenkant, rol de balletjes door de gehakte hazelnoten.
6. Zet de balletjes een halfuur in de vriezer om hard te laten worden.
Bekijk ook

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!