Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Hartig hapje: deze romige zalmvlinders zijn om je vingers bij af te likken
Vet Lekker

Hartig hapje: deze romige zalmvlinders zijn om je vingers bij af te likken

De combinatie zalm met kruidenkaas is er eentje die eigenlijk altijd wel in de smaak valt. Het is heerlijk als hapje in een wrap, maar ook op de boterham is zalm met roomkaas een perfecte combinatie. Deze hartige zalmvlinders zijn daarom een hapje waar iedereen gegarandeerd zijn vingers bij aflikt.

Ingrediënten (voor 28 vlinders):

  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 gram roomkaas
  • 2 tl verse dille
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Mix de roomkaas, dille, citroensap, zout en peper.
  3. Neem 2 vellen bladerdeeg en druk deze aan elkaar vast zodat je een rechthoek krijgt. Besmeer deze met wat van het roomkaasmengsel. Leg hier wat zalm op en rol de plak aan beide kanten op naar het midden. Snijd met een scherp mes in ca. 7 plakjes. Herhaal vier keer.
  4. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee. Bak de vlinders van bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

Smullen maar!

De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels!
4.99

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over bakkenvoeding

Afleveringen