Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Originele borrelhapjes: deze gevulde taco tubs zijn een Mexicaanse verwennerij
Vet Lekker

Originele borrelhapjes: deze gevulde taco tubs zijn een Mexicaanse verwennerij

Op zoek naar originele borrelhapjes voor een verjaardag of gewoon voor een relaxte zaterdag- of zondagmiddag? Deze gevulde taco tubs zijn een Mexicaanse verwennerij.

Ze zijn het perfecte hapje om te serveren bij de borrel. Maar kunnen natuurlijk ook gewoon als avondeten. Met deze gevulde taco tubs is je fiesta in ieder geval geslaagd!

Ingrediënten

  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
  • 200 gram verse ananasstukjes
  • 4 eetlepels salsa mild
  • 12 mini-tacotubs
  • 200 gram gesneden ijsbergssla
  • 1 avocado
  • shotglaasjes
  • bakje voor de saus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden en zout naar smaak.
  2. Verhit de grillpan en gril de kip 5 minuten. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de ananasstukjes in kleine blokjes.
  4. Snijd de kiphaasjes in stukjes en meng met de ananas en salsa.
  5. Bak ondertussen de Taco Tubs ca. 8 minuten in de oven.
  6. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  7. Neem de taco tubs uit de oven en vul ze met wat ijsbergsla en vervolgens met het kip-ananasmengsel. Leg op elke taco tub wat avocado en nog een schepje salsa. Serveer direct.

Meer lekkere recepten vind je in Libelle Lekker:

De nieuwste Libelle Lekker
De nieuwste Libelle Lekker
€ 4.99
Bestel nu

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over kokenvoeding

Afleveringen