Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Dat wordt smullen: zo bak je chocolade pepernoten makkelijk zelf
Vet Lekker

Dat wordt smullen: zo bak je chocolade pepernoten makkelijk zelf

Sinterklaas is in het land en dat betekent dat er weer volop gesmuld mag worden van pepernoten. Favoriet van de afgelopen jaren? De chocolade variant! Ook díe maak je gewoon zelf.

Zo bak je je eigen homemade chocolade pepernoten!

Ingrediënten

  • 85 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 35 g roomboter
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 1 el melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade

Bereiding

  1. Roer het bakmeel, de basterdsuiker, de pepernoten en het zout goed door elkaar. Voeg de melk en de boter toe en kneed tot een soepel, egaal deeg. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
  2. Maak met de hand balletjes van ongeveer 1 centimeter groot en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de pepernoten in 20 minuten goudbruin en gaar in een op 150 graden voorverwarmde oven.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie, elke kleur in een apart bakje.
  5. Dompel de volledig afgekoelde pepernoten in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet de bakplaat in de koelkast om de pepernoten uit te laten harden.

De smaak te pakken? In de Libelle Lekker Kerst vind je héérlijke recepten om je gasten tijdens de kerstdagen mee te verrassen:

Libelle Lekker
Libelle Lekker
€ 4.99
bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen