Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Sluit het kerstdiner spectaculair af met deze mousse van chocolade-nougat
Vet Lekker

Sluit het kerstdiner spectaculair af met deze mousse van chocolade-nougat

Wat voor dessert zet jij op tafel tijdens het kerstdiner? Deze mousse van chocolade-nougat is een feestje in je mond en hartstikke makkelijk te maken. Met slechts 4 ingrediënten ben je al klaar! Het ideale kerstdessert, dus.

Zo maak je ‘m.

Ingrediënten

  • 50 ml melk
  • 150 g chocolade-nougat
  • 225 ml slagroom
  • Handje rode besjes

Bereiding

  1. Breek de nougat in stukken en smelt ze samen met de melk au bain-marie. Roer goed door elkaar en zorg dat alles gesmolten is. Haal van het vuur en laat de gesmolten chocolade afkoelen.
  2. Klop 225 ml slagroom stijf in een kom. Spatel de afgekoelde chocolade beetje bij beetje door de slagroom. Doe dit voorzichtig, zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.
  3. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of bakjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Garneer met de slagroom en rode besjes en serveer.

De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels! Deze keer een Kerst editie:

Libelle Lekker Kerstspecial
Libelle Lekker Kerstspecial
€ 4.99
bestel hier

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over kerstlekkernijToetjes

Afleveringen