Het water loopt ons in de mond. Wil jij weten hoe je deze karamel-pecanbroodjes zelf thuis kunt maken? Bekijk dan de video.
Heb jij de Libelle Lekker-scheurkalender al? Met iedere dag een heerlijk nieuw recept.
Ingrediënten:
Deeg
- 350 g croissantdeeg
Smeersel
- 100 g boter
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g suiker
- 50 g honing
Vulling
- 25 g boter
- 120 g lichtbruine basterdsuiker
- 10 g kaneelpoeder
- 10 g bloem
- 30 g gemalen pecannoten
Extra nodig
- 36 pecannoten
- muffintray
- 1 ei om te bestrijken
- boter en olie om in te vetten
Bereiding (zie ook bovenstaande video):
- Voor het smeersel: meng boter, basterdsuiker, suiker en honing met elkaar (zie ingrediëntenlijstje).
- Voor de vulling: meng boter, basterdsuiker, kaneel en bloem met elkaar (zie ingrediëntenlijstje).
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verdeel de vulling over het croissantdeeg, maar laat aan de bovenkant een baan vrij. Kluts het ei en bestrijk de baan deeg met ei.
- Rol het deeg op en snijd het deeg in 12 porties.
- Boter de muffintray in en druk het smeersel erin. Druk 3 pecannoten per broodje in het smeersel.
- Verdeel de deegporties over de muffintray en laat het deeg circa 15 minuten rijzen.
- Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
BEKIJK OOK:
- Verrassend: bier-kaassoep met lente-uitjes en spek
- Ik bakte de finaletaart van Heel Holland Bakt en dit zette ik op tafel
- Yvon: dít zoete broodje is het lekkerste wat de Zweedse keuken voortbrengt
Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!