Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Onweerstaanbaar lekker: karamel-pecanbroodjes
Vet Lekker

Onweerstaanbaar lekker: karamel-pecanbroodjes

Het water loopt ons in de mond! Wil jij weten hoe je deze karamel-pecanbroodjes zelf thuis kan maken? Bekijk nu de video.

Ingrediënten:

Deeg:

  • 350 g croissantdeeg

Smeersel:

  • 100 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g suiker
  • 50 g honing

Vulling:

  • 25 g boter
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 10 g kaneelpoeder
  • 10 g bloem
  • 30 gr gemalen pecannoten

Extra nodig:

  • 36 pecannoten
  • muffintray
  • 1 ei om te bestrijken
  • boter en olie om in te vetten

Bereiding (zie ook bovenstaande video):

  • Voor het smeersel: meng boter, basterdsuiker, suiker en honing met elkaar (zie ingrediëntenlijstje).
  • Voor de vulling: meng boter, basterdsuiker, kaneel en bloem met elkaar (zie ingrediëntenlijstje).
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verdeel de vulling over het croissantdeeg, maar laat aan de bovenkant een baan vrij. Kluts het ei en bestrijk de baan deeg met ei.
  • Rol het deeg op en snijd het deeg in 12 porties.
  • Boter de muffintray in en druk het smeersel erin. Druk 3 pecannoten per broodje in het smeersel.
  • Verdeel de deegporties over de muffintray en laat het deeg circa 15 minuten rijzen.
  • Bak de koffiebroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

BEKIJK OOK:

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over kokenvet lekker

Afleveringen