Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Lekker vegetarisch: bladerdeegpakketjes met pompoen en geitenkaas
Vet Lekker

Lekker vegetarisch: bladerdeegpakketjes met pompoen en geitenkaas

Deze vegetarische hap zelf maken? Bekijk in de video stap voor stap hoe je dat doet.

Ingrediënten (voor 10 bladerdeegpakketjes):

  • 400 g pompoenstukjes
  • Scheutje olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 1 pak roomboterbladerdeeg
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 50 gram walnoten
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 1 ei

Voorbereiden:
Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C
Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vulling bereiden:

  1. Verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en leg 3 takjes tijm op de pompoen. Rooster de pompoen 15 tot 20 minuten in de oven.
  2. Laat de vulling hierna eerst afkoelen. Ondertussen ontdooi je het bladerdeeg. Leg de velletjes bladerdeeg met de folie naar boven op een werkblad. Verwijder vervolgens de folie.
  3. Meng de pompoen met de rode ui en de walnoten. Breng de vulling eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
  4. Snijd de bladerdeegvellen aan de linker- en rechterkant vijf keer 3,5 cm in zodat er strookjes ontstaan om mee te vlechten.
  5. Vul de bladerdeegvellen met een grote lepel van het pompoenmengsel en verdeel hier wat gebrokkelde zachte geitenkaas over. Vlecht vervolgens de stroken om en om naar binnen, van boven schuin naar beneden, zodat de vulling ingepakt is.
  6. Plaats de pakketjes op de bakplaat. Kluts een ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegpakketjes. Rits de tijm van de overige takjes en verdeel over de pakketjes. Plaats 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot de pakketjes mooi goudbruin gekleurd zijn.

BEKIJK OOK:

 

Gerechten waarvan het water je in de mond loopt, dát zijn de video’s van Vet Lekker. Maar ook makkelijk te maken en passend bij elke lekkerbek!

Bekijk meer over bakkenvegetarischvet lekker

Afleveringen