Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Dokter Rutger interviewt Mardjan op Lesbos: “Wat je hoort op het nieuws, zie je hier”
Artsen zonder grenzen

Dokter Rutger interviewt Mardjan op Lesbos: “Wat je hoort op het nieuws, zie je hier”

Voor Libelle TV en Artsen zonder Grenzen ging Dokter Rutger naar Lesbos, om daar met eigen ogen te zien hoe vluchtelingen en migranten leven in een vluchtelingenkamp.

Libelle samen met Artsen zonder Grenzen

Hij interviewt Mardjan, die op Lesbos werkt als tolk en ‘cultural mediator’ voor Artsen zonder Grenzen. Ook bezocht hij de Olive Grove. Deze olijfgaard vlak naast het kamp ontstond toen Moria overvol begon te raken en mensen noodgedwongen hun tenten buiten het kamp opbouwden.

Bijzonder werk
Het verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Ze verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen: in oorlogs- en conflictsituaties en op plekken waar mensenlevens worden bedreigd, en altijd los van ras, geloof of politieke voorkeur.

Op de hoogte blijven van het bijzondere werk van Artsen zonder Grenzen? Volg ze op Facebook op bezoek de website voor meer informatie of om een donatie te doen.

Artsen zonder Grenzen

Dokter Rutger Verhoeff ging voor Artsen zonder Grenzen mee om te helpen in kampen in Lesbos. Hier kreeg hij de kans om met eigen ogen te zien hoe de mensen hier te werk gaan en hulp bieden aan immigranten en vluchtelingen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over gezondheid

Afleveringen