Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit maak je met witte asperges
Vers Getest

Vers Getest: dit maak je met witte asperges

In deze aflevering van Vers Getest gaan Els, Angela en Ingeborg de strijd met elkaar aan om het lekkerste aspergerecept. Wist jij dat witte asperges zó veelzijdig zijn? 

Libelle samen met Albert Heijn

Japanse aspergesalade van Els
25 gram sesamzaad
1 theelepel korianderzaad
4 vellen nori
½ theelepel zout
8 verse witte asperges
olijfolie
150 wakame salade
200 gram gerookte makreel
sesamolie

1. Rooster de sesamzaadjes en het korianderzaad 2 minuten in een droge koekenpan en schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
2. Bak in dezelfde koekenpan 4 vellen nori. Ieder vel moet apart gebakken worden, 30 seconden aan iedere kant in de koekenpan.
3. Scheur twee norivellen in stukjes en doe dit samen met het sesamzaad, het korianderzaad en het zout in een hoge kom. Pulseer met de staafmixer totdat je een grof poeder hebt.
4. Schil de asperges, verwijder de onderste centimeter, snijd de asperges in drieën en bak ze in olijfolie. De baktijd ligt aan de dikte van de asperge, even de deksel op de pan leggen verkort de baktijd. Proef een stukje asperge om de gaarheid te beoordelen. Ik vind een knapperige asperge erg lekker.
5. Knip de overgebleven norivellen in reepjes met een schaar. Reepjes van 1 cm.
6. Snijd de makreel in stukjes. Mocht u een graatje tegenkomen dan verwijderen.
7. Neem een groot bord, leg daarop eerst de asperges, strooi er wat sesamzaadpoeder over, dan stukjes makreel, weer wat sesamzaadpoeder erover, dan wakame en weer wat sesamzaadpoeder erover. Besprenkel met wat sesamolie. Garneer met repen nori. Maak daar een soort raster van. Het lekkerste is dat de asperges lauwwarm zijn. Deze salade is een heerlijk voorgerecht voor 4 personen, maar het is ook een lekkere lunchsalade voor 2 personen. Je kunt alleen aspergepunten gebruiken, of soep asperges. Als je sesamzaadpoeder over hebt dat smaakt in alle oosterse recepten.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering. Of bekijk één van de vorige afleveringen hieronder.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen