Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: déze verrassende recepten maken Libelle-lezeressen met pompoen
Vers Getest

Vers Getest: déze verrassende recepten maken Libelle-lezeressen met pompoen

In de eerste aflevering van Vers Getest gaan Libelle-lezeressen Anneke, Hermien en Rose de strijd met elkaar aan om het lekkerste pompoenrecept. 

Libelle samen met Albert Heijn

Pompoen-peersoep met popcorn van Rose
1 flespompoen
4 Doyenné de Comice peren
3 cm gember of gemberpoeder naar smaak
1 liter paddenstoelenboullion (boullionblokje)
2 tl kerriepoeder
1tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl komijnzaad
125 gram crème fraîche
zoute popcorn
peper en zout naar smaak
olijfolie

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de peren en snijd deze in stukjes. Snijd de gember ook in stukjes. Doe alles in een ovenschaal en verspreid tot een enkele laag. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en als je gemberpoeder kiest in plaats van verse gember bestrooi dan naar smaak. Zet dit 30 minuten in de oven en hussel tussendoor even om.
Maak ondertussen in een pan de bouillon klaar. Als de oven klaar is, giet dan de helft van de bouillon met de helft van de groenten, kruiden en crème fraîche in de blender en meng tot een gladde massa. Giet in de soeppan en herhaal tot de ingrediënten op zijn. Laat de soep nog even 10 minuten doorkoken. Serveer en strooi er een handje popcorn op. Tip: kies voor de afwisseling of extra feestelijkheid voor popcorn met karamel smaak.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… boerenkool!

Wil je ook meedoen aan de kookwedstrijd van Libelle en Albert Heijn? Dat kan! Heb je bijvoorbeeld een lekker recept met aardappel of andijvie, meld je dan snel aan.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen